top of page

Környezettudatos alternatívák: Tikkurila festék

Lakókörnyezetünk színvilágának kiválasztása mondhatni embert próbáló feladat: hiszen jó esetben külön színt kap a konyha, a fürdő, a háló és még a gyerekszoba is. Éppen ezért a választásnál fontos, hogy körültekintően járjunk el, hiszen a tökéletes szín kiválasztása később nagyban befolyásolhatja majd általános közérzetünket és koncentrációs képességeinket is. Az adott helység fényviszonyairól és a festékről, mint szórakoztató elemről pedig még nem is beszéltünk.

Tikkurila Joker

Milyen a jó festék?

A jó festék első és legfontosabb szerepe tartósságában rejlik, hiszen alapvetően a felületek lefestésének nem csupán esztétikai előnyei vannak. Ha az adott felületen helyesen kezeljük, annak állapota sokkal hosszabb ideig megtartható. A megfelelően kiválasztott festék nem csupán széppé varázsolja környezetünket, de annak általános állapotáról is évekre gondoskodik. A Tikkurila Pannon Festéküzlet minden esetben a vásárlók igényeit helyezi előtérbe, színkeverési rendszere, színezőpaszta-gyártási minősége pedig piacvezetővé emelte ki a festékgyártók körében. Egyik erőssége a színek, struktúrák és effektek harmonikus használatához illeszkedő rendszere. Persze gondolhatnánk, hogy a Tikkurila csupán egy a sok festéküzlet közül, éppen ezért merül fel a kérdés: miben más, mi teszi igazán egyedivé?

Mitől lesz egy festék környezetvédő?

A Tikkurila alapelve szerint nem konkrétan a festék mibenléte az, ami környezettudatossá emeli a céget, hiszen egy festéket nyilvánvalóan ne öntsünk le a lefolyón. Sokkal inkább a minőség az, ami előtérbe kerül, hiszen az üzlet által forgalmazott termékeknek és minőségi alapanyagoknak köszönhetően a felületek – akár fa vagy falfelületek – élettartama meghosszabbodik. Míg korábban két évente kellett újra festeni a konyhát, úgy a Tikkurila termékeivel ez akár felemelkedhet 8-10 évre is, éppen ezért egyértelműen kevesebb festékanyaggal terheli a környezetet.

Ennek ellenére ma már maguk a festékek is sokkal kevesebb káros anyagot tartalmaznak, hiszen míg régen számos festék ólmot tartalmazott, addig mára már ez a helyzet sokat javult és a legtöbb cég – többek között a Tikkurila is – minimálisra csökkentette a káros anyagokat a termékekben. Éppen ezért már forgalomban is kapható egy speciálisan gyerekszobára – de nyilván másutt is használható – ajánlott falfesték (Joker fantázianévre hallgat), amely mentes minden asztmát vagy allergiát kiváltó adalékanyagtól, ráadásként az ezzel festett felület, akár 5.000 alkalommal súrolható, lemosható.

A Joker festék a finn M1 szabványrendszer besorolása szerin kiemelkedően környezetbarát falfestékek közé tartozik, a terméken pedig megtalálható az EU-s ökovirág címke is, amely egyértelműsíti, hogy a termék nem bocsát ki oldószert és nem szennyezi sem a levegőt sem pedig a vizet. Vagyis mindezekből jól látszik, hogy egy falfesték is lehet környezetbarát, a Tikkurila pedig éppen ezeket a termékeket részesíti előnyben.

A cikkben említett festékeket sok más társukkal egyetemben megtaláljátok itt:

Tikkurila Pannon Festéküzlet


Kiemelt hír
Hírek/Ötletek
Arhívum
Keresés kulcsszó alapján
Még nincsenek címkék.
Like-olj minket a facebook-on!
  • Facebook Basic Square
bottom of page