top of page

10 fontos dolog, amit nem árt szem előtt tartania, mielőtt kifesti a lakását.

1. Árnyalatok

A nagy forgalmú helyeken jól nézhet ki a fényes és a matt árnyalat is, amit érdemes szem előtt tartani, az az, hogy könnyen lehessen tisztítani. A fali egyenetlenségeket viszont ki is hozzák, például a hullámos gipszkarton területeken.

2. Merész színek

Válasszunk bátran olyan színeket, amelyek megadják a mélységét a szobának. Utána is nézhetünk, melyik szín mit jelent, a kéket és a lilát például bátran használhatjuk a hálószobában

3. Próbafestés

Nem szabad rögtön nagyobb mennyiségű festéket vásárolni, inkább próbáljuk ki egy kis falfelületen a színt. Mert lehet, hogy ami a boltba tetszik, az a lakás fényviszonyai között már nem mutat olyan jól.

Festési tanácsok

4. Legyen több

Érdemes kiszámolni, mekkora felületet is fogunk kifesteni. Ám nem érdemes kicentizni, inkább maradjon a festékből.

5. Az előkészületek

Gondoskodjunk arról, hogy a festékből csak a falra jusson. Fedjük le védőfóliával a padlót és a bútorokat.

6. Alapozás

Figyeljünk arra, hogy az alapozófesték nélkülözhetetlen a festés során, Így a fal nedvszívó hatása egyenletes lesz, és megakadályozhatjuk a felhordandó festékek foltosodását.

7. Fessük meg a sarkokat

Próbafestésként puha, hosszú szőrű ecsettel fessük meg a sarkokat, a széleket, illetve az ajtó- és ablak körüli részeket.

8. A hengerekkel időt spórolunk

A festőhenger tényleg fantasztikus találmány, nagyobb felületet, gyorsabban és sokkal szebben le lehet a segítségükkel festeni.

9. Hosszabbító rúd

A mennyezeten lévő aprólékos munkákhoz elengedhetetlen a létra használata, de ha lehet, könnyítsük meg a dolgunkat és szerezzünk be egy hosszabbító rudat.

10. Szellőztetés

Ha nedves, hideg időben állunk neki festeni, bánjunk óvatosan a szellőztetéssel. De tavasszal és nyáron viszont nyissunk ki bátran ajtót, ablakot.

Ezt a cikket a HVG.HU -n találtuk.

#főoldali #tippek

Kiemelt hír
Hírek/Ötletek
Arhívum
Keresés kulcsszó alapján
Még nincsenek címkék.
Like-olj minket a facebook-on!
  • Facebook Basic Square
bottom of page