IPARI FESTÉKEK

A Tikkurila, az ipari festékanyag beszállító

A Tikkurila története 1862-ig, a festékgyár alapítása idejéig nyúlik vissza. A gyár közel 100 évig családi vállalkozásként működött (Schildt & Hallberg) és nagy befolyással bírt a környező közösségekre és a Tikkurila falura, amely ma Vantaa néven ismert. Az 1920-as években egy fiatal vegyész, Ragnar Holmström Amerikából hozott új ötleteket és festékgyártási technológiákat. A világháborúk utáni évtizedekben a Tikkurila tevékenységi területe legfőbb szereplőjévé fejlődött Észak- és Kelet-Európában. 2007-ben a Kemira, egy állami tulajdonban lévő cég, amelynek a Tikkurila már 1972 óta volt a tulajdonában, jelentős részesedést adott el az Oras Invest-nek, amely a Paasikivi család tulajdonában volt.


Mára a Tikkurila független, tőzsdén jegyzett vállalat kb. 23.000 tulajdonos kezében. A vállalat a dekorációs festékek legnagyobb beszállítója Finnországban, Svédországban, a balti államokban és Oroszországban, és a negyedik legnagyobb beszállító Lengyelországban.

TEMASPEED - Ipari bevonatok - válasszon kategóriát!

A Temaspeed a Tikkurila ipari festék forgalmazói hálózatának a márkaneve. Termékkínálatunk az ipari festékek és bevonatok legszélesebb skáláját kínálja fémre, fára és padlóra. A mi filozófiánk az, hogy gyors és hatékony helyi szolgáltatásokat nyújtsunk, előnyösen ötvözve őket a nemzetközileg elismert festékgyártó tapasztalatával.

 

A színező technológia, a termelési technológia, a bázisfestékek használata és a munkatársaink szakmai tudása, mind-mind alapját képezi a gyors, időben nyújtott szolgáltatásoknak. 

 

7633 Pécs, Ybl M. u.3.  |  +36 72 253 073   |  www.fessen.hu  |  www.tikkurilapecs.hu

  • Facebook

© 2015 minden jog fenntartva Maxtett Kft. 

 

készítette: kovetkezolepes.hu